به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، احمد توکلی ظهر امروز در سمینار پیشرفت علم و صنعت در راستای اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی که به مناسبت روز دانشجو در سالن شهید چمران دانشگاه آزاد اراک برگزار شد با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی در کشور اظهار داشت: با این نگاهی که امروز به اقتصاد مقاومتی در کشور وجود دارد این سیاست اجرایی نمیشود چراکه گرایش به غرب، فساد و ساختار و قوانین از مهمترین عوامل در عدم تحقق اقتصاد مقاومتی هستند.
وی افزود: نگاه به قدرت جهانی واردات را به همراه دارد و در واقع نتیجه واردات کالا، واردات بیکاری به کشور و کاهش اشتغال است.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فساد همه چیز را نابود میکند و در واقع به جز فساد هیچ چیز از جمله کودتا، تجاوز، انقلابهای مخملی و غیره نمی تواند نظام را ساقط کند که باید برخورد مناسبی با این پدیده داشته باشیم.
وی ادامه داد: تجربه ثابت کرده است که فساد هزینه سرمایهگذاری را بالا می برد و ضد سرمایهگذاری عمل میکند.
16 آذر نماد استکبارستیزی و استعمارستیزی است
رئیس سابق مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به روز دانشجو گفت: بنده دو دوره دانشجو بودم و هماکنون هم از جهات مبارزاتی همچنان دانشجو هستم.
توکلی افزود: جنبش دانشجویی با انگیزه استقلالطلبی، آزادیخواهی، عدالتطلبی و میهندوستی آغاز شد و به عبارتی دیگر این جنبش ضداستعمار، استبداد، ظلمستیز و علیه وطنفروشی بود.
وی تصریح کرد: در واقع 16 آذر در اعتراض به استعمار انگلیس و آمریکا، نفی استبداد داخلی، طغیان علیه چپاول ثروت ملت و در طرد عوامل وطن فروش شکل گرفت.
پیگیریکنندگان افزایش مناطق آزاد به دنبال قدرت و ثروت هستند
توکلی با بیان اینکه فساد سیستماتیک شده است گفت: متاسفانه برخی از دستگاههای مسئول مبارزه با فساد و ناظر جامعه هم به فساد آلوده شدهاند که این موضوع مبارزه با فساد را سخت و اعتماد مردمی را هم کاهش می دهد.
رئیس سابق مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برای اینکه بتوان در زمینه برخورد با مفسدان موفق باشیم باید راه را برای رسانهها و سازمانهای مردم نهاد باز بگذاریم.
وی به موضوع افزایش مناطق آزاد در کشور اشاره کرد و گفت: افرادی که به دنبال ایجاد چنین مناطقی هستند به دنبال منابع قدرت و ثروت هستند.
وی ادامه داد: مناطق آزاد به منظور تبدیل شدن به سکوهای صادرات تشکیل ولی متاسفانه امروز به تونل واردات تبدیل شدهاند و سهمی در صادرات کالا ندارد، این موضوع خجالتآور است.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امیدواریم که در کمیسیونهای مجلس موضوع مناطق ویژه به صورت کارشناسی بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه برخی از لیبرال سرمایهداران داخلی مروج برخی ویژگیهای بد غرب در کشور هستند و آنها را تبلیغ میکنند گفت: اگر بخواهیم سرمان را در برف کنیم و از این مسائل چشم پوشی کنیم ما هم با مشکلاتی که امروز مردم آمریکا با آن روبهرو هستند مواجه خواهیم شد.
توکلی یکی از بدیهای آمریکا را لیبرال سرمایهداری عنوان کرد و افزود: آمریکا به دنبال این است لیبرال سرمایهداری را بر کشورهای جهان تحمیل کند که باید از وضعیت این کشورها عبرت بگیریم.
نگاه معطوف به بیرون داشتن تفکری به جا مانده از دولت سازندگی است
رئیس سابق مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع برجام گفت: اگرمیخواهیم برجام را ارزیابی کنیم باید با پیشینهای که از دولت آمریکا داریم ارزیابی کنیم و همه خباثتها، لبخندها، نامردیها، همه اینها را ببینیم و برجام را نقد کنیم.
توکلی افزود: نگوییم که برجام همه عالم را اصلاح میکند که نمیکند و نکرد، و علت اینکه امروز برخی از نگاهها به بیرون است معطوف به برخی از تفکرات سال دوره سازندگی است.
وی ادامه داد: در آن دوره توصیه اصلی این بود که دولت در سیاست خارجی باید در اقتصاد جهان حل شود و موضوع چند ملیتی و نظام جهانی و کسب و کار جهانی را بپذیرد.
توکلی اضافه کرد: چند جوان از بورس کالا اسنادی را نزد من آوردند که وزیر صنعت میخواهد کالاهای پتروشیمی را از بورس کالا بیرون بیاورد چرا که وزیر صنعت در 14 شرکت پتروشیمی یکی از سمتهای رئیس هیئت مدیره یا عضو هیئت مدیره است و این اقدامات منفعت دارد.
توکلی بیان کرد: بر اساس بررسی که انجام دادیم این کار در سال 1000 میلیارد تومان منفعت دارد، چندتا جیب باید خالی شود تا این کیسهها پر شود، البته به صورت کامل در مقابل این موضوع ایستادهام و موضوع را در نامهای به معاون رئیس جمهور اطلاع دادهام.
ایرادات قراردادهای نفتی جدید را برای مسئولان دولتی اثبات کردیم
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به قراردادهای جدید نفتی هم اشارهای کرد و گفت: در جلساتی که با برخی از مسئولان دولتی داشتیم ثابت کردیم که این قراردادها اشکال دارد.
توکلی افزود: این در حالیست که به رغم تذکرات بسیار و پیگیریهای انجام گرفته، برای نخستین بار در دولت این مصوبه دوبار تصحیح شد ولی همچنان پیشنهادات باقی است.
نظر شما